sunnuntai 7. elokuuta 2016

Junioreiden jatkoryhmä I kauden 2016-2017 avaus

Lomat tuli ja meni. Kelit ovat olleet suhteellisen suopeat tänä kesänä ja antaneet paljon mahdollisuuksia kesäisiin ulkoaktiviteetteihin. Sillä vauhdilla onkin sitten hyvä jatkaa myös tulevaan judokauteen joka alkaa ti 16.8 klo. 18-19. Viime kauden JR1:n harjoitusajat keräsivät melko kovaa kritiikkiä ja tähän ollaan nyt vastattu siirtämällä ryhmä aikuisten harjoitusryhmän viereen tiistaille ja torstaille. Siitä siis vinkkiä myös vanhemmille, että näin saa näppärästi yhdistettyä yhdellä reissulla myös oman liikunnan kun 18-19 JR1:n jälkeen voi jatkaa suoraan mukavan porukan kanssa aikuisten peruskurssi- ja tekniikkaharjoituksilla 19-20:15. Eikä tarvitse sitä lastakaan olla enää patistelemassa sieltä pukuhuoneesta vaan ehtii hyvin peseytyä ja pukeutua aikuisten treenien aikana. :) Muistakaa myös Nummelan Judon perhealennukset harjoitusmaksuista kun samasta perheestä on useampi kuin yksi mukana jossain Nujun treeneissä. 

JR1 on ryhmänä yksi haastellisimmista harjoitusryhmistämme. Ikähaitari on laaja, ryhmässä on uusia ja vanhoja judokoita, keskittymistä ja ryhmädynaamikkaa vielä harjoitellaan ja sen sellaista. Ollaan pikkuhiljaa kasvamassa harrastuksen parissa eteenpäin, leikkimistä on vieläkin, mutta enemmän aletaan keskittyä itse judoon, sen tekniikoihin, ajattelumalliin, kilpailuihin, ryhmässä toimimiseen, käyttäytymiseen yleensä jne. Judossa on lähes kaikkien muiden kamppailulajien tapaan vahva kilpailullinen ote. Tätä tulemme edelleen seurassa myös jatkamaan, mutta judossa on myös se hieno piirre, että "kilpailuttomuus" ei aseta esteitä itse judossa kehittymiseen niin taidollisesti vyöarvoissa kuin henkisestikin. Polkuja on paljon niin ohjauksessa, tuomaroinnissa, katassa ja muussa yhteisön toiminnassa. Nämä tulevat ehkä hieman konkreettisimmiksi sitten JR2:ssa, mutta pyrimme jo JR1:n aikana katsomaan, kannustamaan ja ohjaamaan junioreita heidän mieleisiinsä etenemispolkuihin. Mikään ei myöskään estä vain normaalisti harrastamasta liikuntaa muiden kavereiden kanssa vyöarvoja korottaen sen kummempia isoja suunnitelmia tekemättä. 

Ison ja monisäikeisen ryhmän ohjaaminen on haastavaa ja vaatii kaikilta yhteen hiileen puhaltamista. Jotta saamme treenit kulkemaan, niin pyrimme noudattamaan ainakin seuraavia sääntöjä:
  • Aikuiset ovat enemmän kuin tervetulleita seuramaan lastensa harjoituksia, mutta toivomme etteivät aikuiset itse ota osaa harjoituksiin tatamin ulkopuolelta. 
  • Apuvetäjät ovat myös aina tervetulleita. Kuitenkin jo vakuutussyistä johtuen heidän tulee olla Judoliitossa mukana eli itse harrastaa lajia ainakin jollain tasolla. 
  • Alku uudessa ryhmässä on aina haastavaa ja alkusyksy menee varmaan pitkälti uusiin kavereihin ja metkuihin tutustuessa. Alkukuhertelun ja leikkimisen jälkeen aletaan sitten hieman määrätietoisemmin harjoittelemaan uusia asioita. Edellisistä vuosista poiketen olemme kuitenkin tänä vuonna hieman aktiivisempia kommunikoinnissa vanhempien suuntaan. Jos siis näyttää siltä että lapsella on vaikeuksia kiinnostua itse toiminnasta ja suurin osa ajasta menee paimentamiseen, niin pyrimme keskustelemaan tästä hyvissä ajoin vanhempien kanssa ja löytämään keinot herättää kiinnostus liikkumisen iloon. 
  • Muistutuksena vielä se, että JR1:stä eteenpäin ei ole enää lukkoonlyötyjä vyö/natsakoeaikatauluja vaan niitä järjestetään sitä mukaa kuin ohjaajat sen tarpeelliseksi näkevät. Tässä käytetään myös ristiintarkastusta eri ryhmien ohjaajien kanssa, jotta arvioista saadaan mahdollisimman puolueettomia. Toisin sanoen vaikka natsojen/vöiden korotusaikataulu vaatii tietyn minimikäyntimäärän, niin ne eivät ole itseisarvo vyön/natsan saamiselle. Tällä pidetään samalla myös koko vyöarvokokonaisuus reiluna kaikille osapuolille.  

Nämä siis aikuisille infona jos eivät alkutapaamiseen pääse. Tarkemmat kaveri/tatamipelisäännöt käymme sitten lasten kanssa erikseen läpi yhden/kahden ensimmäisen kerran aikana, jossa tietenkin olisi kiva jos myös vanhemmat olisivat alkuun ainakin mukana. 

Enempiä pulisematta toivottelemme kaikki vanhat ja uudet judokat mukaan JR1:n uudelle hienolle kaudelle 2016-2017! Vetäjiä on nyt enemmän kuin varmaan koskaan aikaisemmin ja pystymme siten paljon paremmin tarjoamaan laadukkampaa ja kohdennetumpaa opetusta eri taitotasojen mukaan.  

Kauden aloitusterveisin, 
Mikael Wargh 
Sami Järvinen
Kim Säiläkivi
Antti Kettunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti