lauantai 16. joulukuuta 2017

U11-joulun ohjelma

Hei,
Vyö- ja natsakokeet menivät hienosti. Pientä hiottavaa toki löytyy, mutta kokeiden yksi tarkoitus onkin antaa judokoille kuva omista vahvuuksista ja parantamisen alueista. Kuitenkin, kuten jo moneen kertaan sanottu, niin ryhmä on kehittynyt huomattavasti nyt syksyn aikana ja kun perusasiat alkaa pikkuhiljaa olla hallussa, niin sen päälle on hyvä lähteä rakentamaan sitä judon mielenkiintoisempaa osuutta eli omien vahvuusalueiden päälle rakentuvaa oman tyylistä kamppailurepertuaaria.  

Nyt kun kokeet ovat taas hetkeksi takana päin, niin voimme katsella hieman vapaammin uusia tekniikoita, kombinaatioita ja variaatioita tutuista tekniikoista. Samoin kokeiden ja syksyn tuloksena alkaa meillä ohjaajillakin olla jo aika hyvä kuva siitä minkälaista harjoitusta vetää ja etenkin jonkunlainen käsitys jokaisen junnun yksilöllisestä osaamiskuvasta. Toisin sanoen paljon mielenkiintoista uutta on tiedossa eli nyt kinkkua napaan että jaksaa taas sykkiä kevätlukukaudella! :)

Ensi tiistaina 19.12. on vuoden viimeiset viralliset treenit normaaliin aikaan klo.18-19. Mukaan voi tuoda tutun tonttulakin, niin saadaan vähän lisää jouluista tunnelmaa treeneihin. Treenien lopuksi tarjolla pientä jouluista naposteltavaa. Keskiviikkona 27.12. on tarjolla junnujen yhteistreenit klo.18:45-20:15. Normaalit treenit alkavat taas torstaina 4.1.2018 tuttuun aikaan 18-19. 

Toivotamme kaikille rentouttavaa joulua ja iloista uutta vuotta! 
T. U11-ryhmän vetäjät



lauantai 9. joulukuuta 2017

U11-ryhmän natsa- ja vyökokeet tiistaina 12.12. klo.18:00

Moikka,
Ensi tiistaina meillä olisi sitten edessä ne paljon odotetut natsakokeet ja parille myös vyökokeet. Vielä on siis aikaa miettiä läpi omaa lempiheittoa ja muita kokeessa kysyttäviä asioita. Muistin virkistämiseksi tässä vielä lyhyt kertaus koevaatimuksista:
  • Kaikki heitot tehdään liikkeestä kokeen pitäjän pyytämälle hidari- tai migi-puolelle:
    • Kolme käsiheittoa (Te-Waza) esim. Ippon Seoinage, Eri Seoinage ja Morote Seoinage 
    • Kolme lonkkaheitto (Koshi-Waza) esim. Goshi Guruma, O Goshi, Uki Goshi
    • Kolme jalkaheittoa (Ashi-Waza) esim. Osoto Gari, Kouchi Gari, Ouchi Gari
  • Neljä sidontaa (Osaekomi-Waza) esim. (Hon)Kesa-gatame, Kata-gatame, Yoko-shiho-gatame, Kami-shiho-gatame. 
    • Vyökokeen tekijät: kaikki perussidonnat eli ylläolevien lisäksi vielä Tate-shiho-gatame, Makura-kesa-gatame ja Ushiro-kesa-gatame. Lisäksi voidaan kysyä poistuloja, mutta niiden osaaminen ei ole vielä pakollista. 
  • Ukemit eri suuntiin
  • Judopassissa luetellut akrobatialiikkeet, joita ollaan harjoiteltu nyt lähes joka alkulämmittelyssä
  • Dojo-käytös. Jotta voidaan ryhmänä toimia, niin ensimmäinen judossa opittava asia on käyttäyminen tatamilla ja sen ulkopuolella harrastetiloissa. Toisin sanoen kaikkien tulisi tässä vaiheessa osata perusasiat eli hygienista huolehtiminen, kumarrukset, opetuksen seuraaminen, ohjeiden mukaan toimiminen ja toisten huomioonottaminen. Kokeessa tullaan seuraamaan tätä erityisen tarkasti, sillä se on pohja kaikelle muulle.
Periaatteessa kokeeseen riittää kaksi heittoa per ryhmä, mutta on hyvä osata kolme, niin on vähän liikkumavaraa jos tulee ramppikuumetta tms. itse kokeessa. Vyökokelaita katsotaan hieman tarkemmin ja graduoijana toimii Ari Tervo. Natsakokelaiden graduoijana toimii Sami Järvinen. 

Jonkun verran kokeissa on tekemistä, mutta ryhmä on kehittynyt syksyn aikana kiitettävää vauhtia ja suurimmalle osalle koe ei pitäisi tuottaa merkittäviä haasteita. Silti kannattaa vielä käydä ainakin mielessään listaa läpi niin itsevarmuus kasvaa eikä jännitä niin paljon kokeessa. Lämpimästi tervetuloa ja muistakaa ottaa judopassi mukaan! 👍

Yst. terveisin,
U11-ryhmän vetäjät